Vorige maand hebben we met meer dan 80 enthousiaste Kampenaren tijdens het jaarlijkse Cultuurcafé ideeën verzameld voor de invulling van de komende themajaren 2018 (Nederland Waterland), 2019 (Gouden Eeuw) en 2020 (75 jaar bevrijding).

De volgende stap is het omzetten van deze ideeën naar concrete plannen. In het Toeristisch Platform Kampen zijn de eerste plannen inmiddels gesmeed voor 2018.


Subsidie-aanvraag Nautisch Profiel gehonoreerd
Om het nautische profiel van Kampen verder te versterken heeft de gemeente Kampen namelijk 11 projectplannen ingediend bij de provincie Overijssel. Hiermee werd een gooi gedaan naar subsidie uit de pot “Cultuurprofielen”. Afgelopen maand is duidelijk geworden dat Kampen een bedrag van € 160.000,-- ontvangt van de provincie. De gemeente doet hier nog € 60.000 bij. Het bedrag mag in de jaren 2017 t/m 2020 besteed worden om de 11 plannen uit te voeren. Hierbij een link naar een korte presentatie over de plannen. In de komende maanden zal per plan een projectteam geformeerd worden. Hiervoor zullen betrokken personen/ondernemingen benaderd worden. Zie je voor jezelf een rol weggelegd in één van de projectteams? Geef het door via n.koersen@kampen.nl met het projectnummer waarvoor we je mogen benaderen!

Inspirerende werksessie TPK
Het TPK (Toeristisch Platform Kampen) heeft zoals gezegd een inspirerende werksessie gehad waar zo’n 20 ondernemers en vertegenwoordigers van Kamper instellingen aan meededen. Onderwerp waren de 11 nautische projectplannen. Er zijn een hoop extra ideeën aangeleverd, waarvoor dank! We gaan ze verwerken in de plannen. Wil jij ook uitgenodigd worden voor de volgende sessie van het Toeristisch Platform Kampen? Geef het door via n.koersen@kampen.nl.